Saturday, July 22, 2006

Gaande en komende man/vrouw (2)


De stroom bezoekers houdt aan. En we merken dat vooral de Transsiberië en Transmongolië expres in trek is en dat Moskou op die reis een mooie tussenstop dan wel beginpunt is.
Even wennen aan Rusland en dan 50 uur of meer in de trein met steeds minder mogelijkheid in eigen of andere taal te communiceren.

Op woensdag 19 juli kwamen Ria Hoogduin en Ida Feyen (zie foto) langs op doorreis, zij zitten vanaf donderdag 20 juli om 21.37 tot zeker maandag morgen in de trein. Denk af en toe maar even aan hen. Maar we zijn er zeker van ze slaan zich er wel doorheen.

Ze brachten ons de zeer dierbare groeten uit Hoofddorp, waarvoor dank, als er een Hoofddorper is die dit leest.

Afgelopen zaterdag stonden we even over drieën op Sheremetyevo 2, om daar KL 903 te verwelkomen, met aan boord Frits Hoogewoud. Het duurde even voor hij zich door alle formaliteiten heen had geworsteld, maar wellicht is/was een dergelijk begin een goede manier om aan dit land te wennen. We gingen gewoon met de bus en later met de metro naar zijn hotel.
Een curieus staaltje van Sowjetstijl opgeleukt met een Las Vegas-achtige verlichting. En voor de oplettende toeschouwer, verder verfraaid met Generaal de Gaulle (?). Wat die daar doet is ons nog niet duidelijk, we zullen eens op zoek gaan naar dat fenomeen.

We aten de onvermijdelijke sjasliek, die op een Russisch weinig hartelijke wijze werd geserveerd. De mevrouw die ons bediende vond zich zelf blijkbaar zo goed, dat zij bij voorbaat het wisselgeld van meer dan 350 Roebel voor zich zelf probeerde te houden. Quod non! Wie het onderste uit de kan wil, krijgt het lid op de neus. Zonder fooi naar bed, foei.

Donderdag komt Frits een paar dagen logeren om uit te puffen van het congres van/voor Joodse archieven. Dus later meer

No comments: