Thursday, July 13, 2006

Steven & Gerrit in Moskou.


Op de ochtend van de 5e juli om 7:30 kwam ik Jaap tegen op straat met in zijn kielzog Gerrit en Steven, die hij van het Kievski-Vokzal heeft afgehaald. Zij zouden een aantal dagen in Moskou doorbrengen alvorens op de Siberie-expres te stappen richting Beijng en dan door naar Hong Kong. Zie voor hun belevenissen: www.dnevnik.nl. Na een wat slapeloze nacht in de trein heeft Jaap ze bij ons thuis even laten acclimatiseren. Een goed ontbijt en lekker douchen en toen…. de stad in. Jaap heeft ze die dag en donderdag bijna half Moskou laten zien en had toen zelf wat last van zijn rug.

De eerste avond hebben we in onze buurtkroeg/terras gegeten en daar was collega Sascha (Alexander voluit) ook bij, want Gerrit en Sascha hebben dezelfde achternaam: Krol (zie foto). Niet onbelangrijk ook is om van een generatiegenoot (Sascha is begin 20) te horen wat de do’s en don’t’s zijn tijdens zo’n lange treinreis. De volgende dag in het centrum gegeten (in die voor verkeer afgesloten straat) en enigszins beduusd van alle indrukken hebben we ze daarna op de metro gezet naar het hotel.

Vrijdag moesten ze zich alleen vermaken, want Jaap moest weer werken en aansluitend gingen we met een aantal collega’s + aanhang naar Seliger voor een Sjashliek-weekend.

No comments: